Tanker
Sådan får du en moderne gratis hjemmeside til din virksomhed

Sådan får du en moderne gratis hjemmeside til din virksomhed

Mangler din virksomhed en hjemmeside? Det kan være, at din virksomhed ikke har en hjemmeside, fordi du tror, at det er dyrt at få en hjemmeside. Har du lidt ekstra tid, så kan du meget nemt få en moderne hjemmeside til din virksomhed helt gratis. Når du har læst denne artikel, så vil du være godt rustet til at lave din egen hjemmeside med et populært CMS og en populær page builder.

 

Bemærk: Der bør for god ordens skyld nævnes, at når der nævnes “gratis”, så er det selve hjemmesiden. Du skal stadigvæk betale for hosting og domænet. Dette kan i princippet også fås gratis, men det anbefales ikke. Gratis hosting er alt for langsomt eller upålideligt. Et gratis domæne er normalt et subdomæne, og det ser ikke professionelt ud.

 

Vi tager derfor udgangspunkt i, at du har styr på hosting og domæne.

 

Start med at hente WordPress

WordPress er nok det mest populære CMS (Content Management System), og mange danske virksomheder anvender det. Du kender det måske fra blogs, men WordPress er gået fra at være “bare blogs” til meget avancerede hjemmesider.

 

Du bør starte med at hente WordPress direkte på deres hjemmeside eller igennem din hosting udbyder. De har normalt et script, der kan opsætte WordPress på dit webhotel – helt uden at du skal gøre noget selv. Når dette er gjort, skal du blot følge opsætningen. Det tager under 5 minutter, og du er klar, når du ser et blogindlæg med titlen “Hello World” på forsiden.

 

Hent den gratis version af Elementor

Som du nok har bemærket, så ser din hjemmeside ikke særlig pæn ud. Det er fordi, at WordPress automatisk følger med nogle meget basale temaer, som de kaldes. For at gøre din virksomhed pæn og dermed også moderne, så skal du have fat i et tema. For at det kan gøres gratis, skal det være et gratis tema.

 

Elementor er et meget populært tema til WordPress, som også anvendes af mange virksomheder i Danmark og i udlandet. Man skulle tro, at man skal betale for det, men det er ikke tilfældet. De har nemlig en gratis version af deres Pro version. Du kan hente den ved at gå ind på “temaer” og søge på Hello Elementor. Efter du har hentet og aktiveret dette tema, så bliver du bedt om at hente plugginet ved navn Elementor. Dette skal du lige gøre.

 

Tillykke! Du er nu klar til at bygge din moderne hjemmeside. Du skal blot oprette en side og trykke på “rediger med Elementor”, så kan du dragge og droppe alle elementer ind, hvor du ønsker det. Den gratis version af Elementor kan mange ting, men du vil også opleve, at der er begrænsninger. Dette giver god mening, da de ikke bare kan give deres fulde produkt gratis.

 

Hvis du ikke vil bøvle med at sætte alt manuelt op, så kan du få adgang til over 300 meget pæne skabeloner ved at købe adgang til Elementor Pro. Det koster fra 49 dollars om året, og du kan læse mere om det her.